Hemlös.

Fick alldeles nyss vetskap om människans lösning på hemlösheten i diverse länder. Den är inte att bygga  härbärgen eller soppkök. Den är inte att finna orsaken och arbeta förebyggande. Nej, lösningen är att driva bort de hemlösa från offentliga platser genom att fästa spik och installera konst, som Frankrike så fint uttrycker det, där hemlösa under dagarna sitter och om nätterna sover. 
Det man inte ser, det finns inte. 
 
Jag förstår att stora banker, företag och affärer inte vill att där skall sitta tiggare utanför deras portar då det skrämmer bort kunder. Jag förstår att man som boende inte vill mötas av en kuf sittande i mörkret utanför ens port när man kommer hem på kvällen. Jag förstår allt detta men verkligheten går i längden inte att blunda för.
 
Vi skall absolut inte ha dåligt samvete över att vi har tak över huvudet, mat på bordet och att vi lägger vårt hårt förvärvade pengar på ting som gör vår vardag mer bekväm. Men vi skall däremot skämmas över hur snabba vi är över att döma. För visst utgår vi nästan alltid ifrån att det är ett missbruk, ett psykiskt tillstånd eller dåligt fattade livsbeslut som satt dem på gatan. Men där finns minoriteter. Det finns dem som utan förvarning förlorat sitt arbete. Det finns dem som gått i personlig konkurs då partnern förskingrat pengar i ett handelsbolag. Orsakerna är många men inga av dem har vi rätt att döma. 
 
 
 
 
Vad vet vi egentligen om herren ovan? 
 
"Han köper bara cigaretter och alkohol om vi ger honom pengar."
Det är mycket möjligt men om människan som har allt behöver än starkare droger för att hantera sin vardag vad tror du då inte människan som saknar allt behöver? Jag vet vem av dem jag skulle ifrågasätta först.
 
Men det värsta är att det inte bara är i England, Frankrike, Kina mm. vi tar bort dessa stackars människors möjlighet till vila och sömn. Vi gör det också här i Sverige med bänkar dem i Kanada kallar bum-proof benches. Några sluttar nedåt, andra har stålhandtag i mitten. Det är galet, istället för att sänka lönerna till politikerna som tjänar multum genom att ljuga och lägga pengarna på att skapa miljöer för dessa människor, lägger vi pengar på arkitektur som skall försköna världen för de som har allt och försämra världen för de som inget har.
 
 
I videon nedan får ni se hur man i frankrike som hemlös får ligga och sova pga "konsten":
 
 
 
 
 
 
 Att förneka en människas existens är inte rätt. Så gör inte en medmänniska. Vill du inte skänka pengar är det minsta du kan skänka ett leende. Ett genuint, vänligt leende.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: