Den hycklande feministen.

Efter att igår ha sett en kort video om feminister blev mina kinder rosenröda av raseri men vill börja med att tacka de feminister som verkar salutogent. Upplevelsen är att ni huvudsakligen arbetar för kvinnans skull och det har gjort skillnad men ni verkar också med ett öppet sinne vilket gör att alla oberoende av kön har möjlighet att delta och hjälpa. Det är underbart. Vill man ha jämställdhet måste man ju också agera jämställdhet. Ni bidrar verkligen till en bättre värld för alla men tyvärr finns där andra feministarter och en av dessa vill jag lyfta fram idag.

”Den hycklande feministen”

Hon kräver samma rättigheter, makt och status som mannen och påstår sig önska det i allt, vilket hon lever upp till, fram till dess att hon blir kärlekskrank. Hur så. Eftersom att hon då undrar varför hon inte funnit sin dröm man eller rent av sitter och väntar på att han skall knacka på hennes dörr. Han skall vara artig, charmig, omtänksam, upplyst, trygg, fin för ögat och stötta henne. Fördjupar mig inte i genus men har förstått att genus och feminism går hand i hand och verkar emot könsbaserade egenskaper/sociala kön men det kvinnan ovan beskriver och söker är en gentleman. När människor använder språket fel kittlar det i fingrarna men när feminister använder ett ord som gentleman bränner det i dem. Det är nämligen kön, man och egenskaper i ett. Sedan kommer vi till daten men denne eftersökte gentleman. Han skall öppna dörrarna, bjuda på en underbar middag och ge en kyss på kinden när vägarna skiljs åt. Låter enkelt men det är det inte. Skulle minsta avvikelse av hennes plan ske genom att beröras av sex är han ett svin. Två exempel.

Mannen lever upp till förväntningar fram till dess att kyssen på kinden äger rum då han föreslår en längre afton. PANG. Han är ett svin. Uppenbart är det så att allt han gjort under kvällen endast var i avsikten att komma innanför trosorna. En utskällning senare går du din väg utan att ge honom en chans att förklara för det kan omöjligen vara så att han blev storm förtjust i dig och endast vill fortsätta prata för att få veta mer. Det händer aldrig.

Du vill inte att kvällen skall ta slut. Du kanske rent av vill ha sex. Du föreslår att mannen skall följa med dig hem men han avböjer och tackar för sig genom kyssen på kinden precis så som du hade förväntat dig från start. PANG. Han är ett svin, uppenbart är det så att han inte klarar av att du går efter det du vill ha, du är för stark för honom, eller så var han ytlig och tacka nej eftersom att du inte hade på dig en push-up så att brösten satt under hakan så du slämmer igen dörren i ansiktet på honom för det kan omöjligen vara så att han inte vill ha sex på första daten utan vänta tills hans känner dig bättre. Det händer aldrig.

Innan ni går till era vänninor och introcuderar mannen som ett svin bör ni tänka till för det ovan som ni inte ser som en möjlig situation är möjlig. Efter första privata träffen med min nuvarande partner föreslog hen en film för att kvällen inte skulle ta slut. Där fanns definitivt sexuellspänning men den agerades inte ut. Tiden gick och några år har passerat och än idag bjuder vi ut varann på dater. Jag behandlar hen ibland som en prinsessa, ibland som en prins, hen mig ibland som en prinsessa, ibland som en prins. 

Det händer att jag hycklar men aldrig med något jag verkligen tror på och aktivt arbetar med så till ”Den hycklande feministen” kommer här ett tips på hur du kammar hem en partner, i detta fall en man. Istället för att sitta likt en prinsessa och vänta på prinsen, ta saken i egna händer, ta era genitaler i handen, likt en man och bjud själv ut mannen på en date. Från start till slut har du då samma kontroll som mannen hade när han bjöd ut dig på en date. Varför skall du behöva göra detta? Jämställdhet? Varför skall han behöva göra detta?

Sluta leka prinsessa och lev som du lär ut och betala din egen mat. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: