Vet du vad det är du röstar för och emot?

Den 14:e September är det dags för oss alla att lägga vår röst i Riksdagsvalet.


Trivs du i att leva under demokrati, då önskar jag av dig att ta ansvaret det medför genom att gå och rösta i årets riksdagsval. Men jag vädjar samtidigt till dig att rösta blankt om du inte införskaffat dig kunskap och ifrågasatt partiernas politik i minst tre frågor. Bra som dåliga.


Vill du som kvinna rösta på t.ex Sverigedemokraterna för att minska invandrarantalet kan det vara bra att läsa vidare om deras övriga frågor då många av dem kan komma att beröra dig negativt i framtiden. Visste du till exempelvis om att SD vill sänka möjligheten till att utföra en abort från vecka 18 till vecka 12?
Abortering skall under inga omständigheter vara ett alternativ till preventivmedel men faktum är att den mest ansvarsfulla människan kan bli gravid då ett preventivmedel av diverse anledningar kan förlora effekt. Exempelvis kan en spiral i livmodern hamna snett vid insättande vilket innebär att den inte ger fullt skydd. Skall en kvinna som tagit sitt ansvar och använt detta preventivmedel behöva strida om rätten till beslut rörande kroppen mot socialstyrelsen pga. hon inte uppfattat några symptom försen graviditetsvecka 14? Om hon nekas en abortering, skall hon bli tvingad att fullfölja graviditeten och genomgå en adoptionsprocess då hon inte är redo att bli mamma. Värt att tänka på.

 

Med detta sagt, jag bryr mig inte om vad ni röstar på, så länge ni vet vad det är ni röstar för och vad det är ni röstar emot.

 

 Kommentarer
Postat av: Erica

Hej :) Har precis startat upp veckans blogg. Är du sugen på att vara med så är det bara att kika in och anmäla sig! :) Kram

2014-08-24 @ 00:21:38
URL: http://nattstad.se/eswensson
Postat av: MartinaOlsson

VINN ÖRHÄNGE FRÅN MARIA BLACK - VÄRDE CA 500KR!
http://martinaolsson.myshowroom.se/44014/tavling-vinn-orhange-fran-maria-black/

2014-08-24 @ 11:24:40
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: