Demonstrant påkörd av polisfordon.

 http://www.expressen.se/kvallsposten/har-blir-en-man-pakord-av-polisens-piketbuss/
 

Kan nu inte annat än att ta upp incidenten i Malmö där en demonstrant anti Sverigepartiet blev påkörd av ett polisfordon och anledningen är det än en gång börjar talas om övervåld, att polisen inte skyddar den som anser sig utföra goda järningar.


Garanterar att somliga av er nu kommer att ifrågasätta min humanitet då en människa farit illa men jag kan inte annat än att ifrågasätta existensen av ett sunt förnuft, för vilken vettig människa ställer sig framför ett rörande utrycksfordon som har på både blåljus och ljudande sirener? Ingen. Konsekvensen är nämligen uppenbar och oundviklig. Man blir påkörd. 


Jag är själv emot främlingsfientlighet, rasism och nazism men skulle aldrig i kampen emot detta förhindra polis att upprätthålla lag och ordning för jag trivs med att leva i demokrati. Vidare innebär det att jag accepterar och respekterar demonstrantens anarkist-liknande agerande lika lite som jag respekterar de främlingsfientliga partiernas åsikter som är baserade på fördomar och osanningar. Ingen av de båda respekterar varandra, vårt land eller vår demokrati.

 

Skrev inte detta i syftet att skuldbelägga någon utan att fråga, var inte "olyckan" en konsekvens av att den civila människan medvetet avsade sig sin skyldighet att lämna fri väg/underlätta utryckningsfordornas framkomlighet?